To jak sie można dobrac do tego parownika?
Zmiana sprzętu grającego w OII
Zwiń
X
-
Zmiana sprzętu grającego w OII
Witam. Za chwilę odbieram Octavię II wyposażona w radio Swing, ale znalazłem na allegro aukcję, na której moge kupić nawigację Columbus w cenie 3000 zł. Jak z punktu widzenia serwisu wyglądałaby taka zamiana. Czy powinienem ją zrobić w serwisie, czy w ogóle serwis się tego podejmie? A jeśli nie, to czy jeśli zrobię to w jakimś zakładzie, to czy nie stracę gwarancji na auto?
-
-
trasat23, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=12747 i kilka innych tematów w innym dziale. Przeczytasz i znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Columbusa kupisz u kolegi Grygy. Montaż fachowcowi nie sprawi problemu. Nie koniecznie w ASO to opłaca się robić. Gwarancja - nie wiem, wg mnie nie tracisz ale pewnie ktoś będzie miał inne zdanie na ten temat.
Komentarz
-
-
trasat23,
Po pierwsze na pewno potrzebna będzie nowa ramka wokół radia, ta ze Swinga nie pasuje do Columbusa. Kolejna sprawa to kodowanie nawigacji, czyli zestrojenie z Twoim samochodem, tak żeby wszystko razem śmigało( informację z Climatronica na navi, wyświetlanie kierunków na komputerze pokładowym, itd)Dobrze zrobić to w ASO. Jeżeli chodzi o gwarancję nie powinno być problemu - nic nie musisz lutować kleić ani drutowaćWszystko odbywa się na zasadzie wypięcia i wpięcia wtyczki. No i najważniejsze nie zapomnij o antenie GPS
...taki żart :wink:
Pozdrawiam.azrael
Komentarz
-
Komentarz